3. dan izmenjave



Danes smo se zbudile v zgodnjih jutranjih urah ter pozajtrkovale. Sergeja, Anjuša, Katja in Nuša so se odpravile v slaščičarno, kjer so pomagale izdelovati jabolčne ter skutine zavitke, čokoladne raviole in orehove rogljičke. Ostale tri smo odšle pomagat v kuhinjo, kjer pripravljajo kosilo za delavce, ki delajo v nasadu oljk. Tam smo pripravile kosilo še za ekipo, ki je pomagala v slaščičarni, naredile smo pohano meso, pečen krompir in makarone. Po kosilu smo se peš odpravile do apartmajev, odložile stvari in odšle peš do hiše Oliverja Dragojevića, ( mit na Korčuli govori, da če je nekdo na otoku slabo pel je odšel na celino in tam uspel) nato pa še obiskale njegov grob. Po ogledu smo se vrnile v apartmaje, nekatere smo se odpravile na sprehod, nekatere pa so se ohladile v morju. Videli smo tudi sončni zahod. Za večerjo smo si pripravile solato s piščancem. 

HRANILNA VREDNOST SOLATE S PIŠČANCEM NA 100g

energijska vrednost-99kcal/414kJ
maščobe-11.5g
od tega nasičene-1.5g
beljakovine-11g
ogljikovi hidrati-1.9g
vlaknie-0.8g
sol-1g

HRANILNA VREDNOST SOLATE S PIŠČANCEM NA PORCIJO (250g)

energijska vrednost-248kcal/1038kJ
maščobe-28.8g
od tega nasičene-3.8g
beljakovine-27.2g
ogljikovi hidrati-4.7g
vlaknine-2.1g
sol-2.6g

Pripravile: Tea, Pika, Tinkara


 









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prvi dan Erasmus+ mobilnosti-Korčula 2024

2. dan izmenjave